Ιάκωβος Σιανούδης – Συνθετικός Ψυχοθεραπευτής

_

 

Επίτιμος Λέκτορας Πανεπιστημίου του Derby

_

 

Ο Ιάκωβος Σιανούδης είναι πιστοποιημένος θεραπευτής του Συνθετικού μοντέλου Ψυχοθεραπείας από το Πειραϊκό Ινστιτούτο Συνθετικής Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας όπου αποφοίτησε με τις υψηλότερες τιμές. Παράλληλα, κατέχει Bachelor στην Εφαρμοσμένη Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Derby της Αγγλίας από το οποίο βραβεύτηκε με αριστεία.

 

Από το 2016 είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Συμβουλευτικής και του Βρετανικού Συλλόγου για Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική (BACP). Ενώ έχει ολοκληρώσει επιμορφωτικές ενότητες στην ακαδημία Πλάτωνος, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Σισμανόγλειο νοσοκομείο.

 

Παράλληλα με τη δουλειά του ως θεραπευτής σε άτομα, ζευγάρια, οικογένειες και ομάδες, εργάζεται ως επίτιμος λέκτορας του βρετανικού Πανεπιστημίου Derby της Αγγλίας αλλά και ως επόπτης ατομικών και ομαδικών θεραπευτών.

 

Στην επαγγελματική του πορεία, έχει εισηγηθεί πλήθος συνεδριών με θέματα που αφορούν την ύπαρξη του ανθρώπου σε σχεσιακό επίπεδο, ενώ είναι εκδομένος συγγραφέας δύο βιβλίων που αφορούν την ψυχική υγεία και τα σχεσιακά μοτίβα από τον εκδοτικό οίκο Αγγελάκης.

 

Από το 2015 έως σήμερα, συμμετέχει ως επιστημονικός σύμβουλος στην ψυχολογική προετοιμασία επαγγελματιών ηθοποιών της τηλεόρασης και του θεάτρου. Συνολικά, έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 250 ενυπόγραφα άρθρα και έχει παραχωρήσει συνεντεύξεις σε επικοινωνιακές πλατφόρμες επάνω στα θέματα του σχετίζεσθαι.